Novi Sad
18.02.2013.
16:38
Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević i dekan Ekonomskog fakulteta u Subotici Nenad Vunjak potpisali su sporazum o saradnji Grada Novog Sada i te obrazovne institucije.
  • Zomby on the Road

    19.02.2013 17:36
    Deco, upoznajte stvarnost u Srbiji!
    Neka dođu deca da vide kako u JKP prema partijskim i drugim zaslugama šefuju i rukovode oni koji ne znaju ni faks aparat da koriste a upotreba kompjutera (Word, Excel,...) im je "špansko selo".

    Tako je bilo, tako je sada a tako će i biti.
    Pa izvolite deco, samo učite ...
  • !

    19.02.2013 17:23
    Svaki privatni fakultet je bolji!
    Najgora organizacija i najgori odnos sa studentima je na EKONOMSKOM FAKULTETU! Profesori ne koriste mail komunikaciju, ponašaju se kao da su Harvard ili Boston a odškoluju studente koji ne znaju da popune uplatnicu! PItajte u BEogradu kako se odvijaju konsultacije, kako profesori rade sa studentima...koliko su otvoreni za saradnju a ovde ...Državni fakultet a pola profesora predaju na privatnim fakultetima!
  • ekonomista

    19.02.2013 11:54
    ma daj
    Ako su knjige ekonomskog fakulteta preobimne,onda ne znam sta je sa medicinskim i pravnim fakultetom i njihovim kjnigama. Ekonomiju danas zavrsi ko stigne, a knjige komentarisu oni koji ne uce.
  • Student EF-a

    19.02.2013 11:34
    Lopovluk
    Samo studenti ekonomskog fakulteta razumeju druge studente ekonomskog fakulteta.

    Ucenje napamet, jedva se polazu ispiti, neki ispiti se polazu godinama (tipa poslovne finansije doticnog dekana), najvise cene u gradu, ne daj boze da se prenese predmet, odmah su troskovi vise od 300 eur (ispit, participacija za studiranje u Novom Sadu - najbesmisleniji trosak svakog studenta, budzetskog ili samofinansirajuceg, upis godine, semestar, prijave ispita), neljubazno osoblje fakulteta (od portira, preko salterusa, do asistenata i profesora), knjige preobimne i prepune nepotrebnih informacija koje se uce napamet i zaborave 24 sata nakon ispita...

    Naravno da studentima treba praksa. Ali to ne podrazumeva pranje para i "praksa" u nasim javnim preduzecima (donosenje bureka i jogurta, fotokopiranje papirologije).

    Jadni mi... Nek nam je srecan put svima odavde!

    Svake godine se sve manje i manje brucosa upisuje na ekonomski. Nadam se da ce bar nekada u buducnosti uprava fakulteta shvatiti da ako se nastavi sa ovakvim radom, nece imati ni 100 upisanih po godini, i sta ce onda? Odakle ce da muzu pare? Tragedija.
  • !

    19.02.2013 05:55
    Sta je to?
    Cetvorica u kancelariji a samo jedan radi. Sta je to? (Tri drzavna sluzbenika i klima)
  • Alexa

    19.02.2013 00:11
    Vinjak ?
    Gorepomenuti dekan Ekonomskog faxa pise,mozda i, najgoru literaturu iz finansija na koju sam za vreme studija naisao. U isto vreme, stavlja tapiju na sve studije finansija u gradu, po sistemu, ili kod mene ili nigde. A uveravam vas da, ne tako daleko od ekonomskog fakulteta,u okviru NS univerziteta, postoji jedna katedra za finansije na koju dolaze, izmedju ostalih,i studenti sa ekonomskog (pored peraca diploma sa privatnih), da nauce zapravo nesto korisno.
    Mutivoda.
    Inace,inicijativa, sama po sebi je pogodak.Steta sto je realizacija u samoj najavi potpuni promasaj, jer kao sto vecina komentatora kaze,studenti nemaju od koga niti sta da nauce.
    Takodje, u inostranstvu,prakse su placene, i to je,u toku i nakon zavrsenih studija najnormalniji put do posla.
  • Profa L sektor

    18.02.2013 23:58
    Ekonomski fakultet Subotica
    Ova institucija je bruka za Novi Sad. Sramota me je sto sam bio student Ekonomskog fakultet Subotica. Bezite deco kuda Vas noge nose.
  • 18.02.2013 23:13
    Vunjak nije lopov
  • kimi

    18.02.2013 22:10
    strasno
    Naucice kako da za svoju platu ne rade svoj posao, tj. kako se pravilno pije kafa u drzavnim jaslama!
  • ns

    18.02.2013 20:57
    Na ekonomskom
    se uce sve same budalastine. Licno prodjoh kroz to. Posle ti treba jos 4 godine da naucis stvarnu ekonomiju.
    Prvi Vunjak ne zna nista o obveznicama, a napisa celo poglavlje o njima. Ono sto pise u njegovoj knjizi nema veze sa zivotom.
    Mozda mladi nauce nesto kroz praksu, ako budu imali srece da za vreme iste ne sluze kao "nosac bureka" direktoru.
  • marina

    18.02.2013 20:09
    uzas
    Šta znači to dobrovoljna praksa, rad bez para, pa mladi jedva čekaju da završe fakultet i da rade a ne da rade za džabe... Ekonomski fakultet najveći pljačkaš na teritoriji Srbije... šta se sve tamo i koliko ne plaća... zbog jednog ispita deca prolongiraju studije i po 2 godine, stalno plaćaju obnovu nemaju kategoriju apsolventa, a oni što studiraju po starom mogu tako unedogled... gde je tu pravda...
  • Toza

    18.02.2013 18:41
    Samo ih ne šaljite u Parking servis, tamo nema ni najmanje šanse da nešto nauče. Ono što sam tamo doživljavao u odelenju nabavki u zadnjih 6 meseci je čemer, tuga i jad. Smotani penzioneri koji veze nemaju i nadobudni klinci koji tek ne znaju ništa a nemaju od koga ni da nauče. Tamo je bog rekao laku noć. Lopove su smenili smotani, ko izađe zadnji nek ugasi svetlo u jedinom parking preduzeću na svetu koje je u minusu.
  • seljak

    18.02.2013 18:18
    @praksa
    Zao mi je ovih mladih ljudi kojima mentori treba da budu oni sto su "diplomirali" sa nezavrsenom osnovnom i srednjom skolom.

    Da li ce mentori biti i direktori jkp?
    Mozda ce glavni mentor biti onaj "DDD", a tu je i gsn kurina.
  • @1 i 2

    18.02.2013 18:16
    LJUBOMORA
    Sto ste kivni na ljude koji rade u javnom sektoru? Sigurno vise privredjuju od vas. :-D
  • Nikola

    18.02.2013 17:40
    A stolice?
    Hoće li naći mesto gde da postave stolicu???
  • vd Direktor

    18.02.2013 17:31
    -
    Direktor Urbanizma (Bokan Tomislav) ce biti sa srednjom skolom, a obrazovana deca ce raditi praksu i volontirati!!! Ovo vredja, boli, degradira...
  • 18.02.2013 17:16
    Prilika da studenti vide kako se NE radi...
  • a sada zivotni fakultet

    18.02.2013 17:10
    Da naucite sve, kako se nasledjuje radno mesto od mame, tate ili sire rodbine, sta rade kumovi, kako se daje ponuda za javnu nabavku a onda postaje podizvodjac kada na tenderu ne prodjes, kako se naplacuju putni troskovi, stimulacije, bozicnice, osmomartovnice, kako 100 kubika materijala za ugradnju po planu postaje 180 kubika u izgradnji....
  • nijebitnoime

    18.02.2013 16:55
    cumez
    potpisali sporazum u onom cumezu od zbornice u zgradi na ekonomskom u novom sadu.

    ekonomski fakultet ima toliko para da ne znaju sta ce pa malo asfaltiraju oko zgrade, malo poplocavaju i glupiraju se.

    dok jednoj profesorici nije trebao lift nisu ga ni imali iako je bilo studenata sa istim potrebama.

    u novom sadu studenti sede jedni drugima na glavi posto doticni vunjak drzi jedno predavanje iz poslovnih finansija za 600 studenata a amfiteatar prima oko 250...

    u subotici i novom sadu preko konsultantskih firmi izvlace pare (necu da objavljujem imena profesora cije su firme).

    u subotici firma cimgas svake godine renovira wc.

    zgrada u subotici je poluprazna nece niko da studira tamo, a oni ulazu u nju para i para.

    napravili su fitness centar pre 5 godina, renovirali dom, a kad ih neko pita kad ce novi sad dobiti tako nesto odgovaraju idite pa studirajte u subotici.

    u takvim odgovorima posebno se istice prodekan za nastavu grubor koji inace sredjuje master studije svim svojim studentima sa fabusa (posto predaje i na fabusu) kako bi "oprali" svoje diplome.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna